Skip to main content

Amo yrityksenä


Amo Oy on perinteinen lelujen ja pelien maahantuoja ja markkinoija. Palveluksessamme työskentelee joukko lelualan ammattilaisia. Pääkonttorimme sijaitsee Vantaalla ja logistiikkakeskuksemme Tampereella. Amon historia ulottuu yli 50 vuoden taakse ja olemme lelualan todellinen edelläkävijä Suomessa. Olemme nykyään osa ruotsalaista Thunderful Group AB:tä ja kuulumme Amo Toys Nordic yritykseen. Katamme näin koko pohjoismaisen markkinan.

Edustamme maailmanlaajuisesti arvostettuja lelutoimittajia ja tuotemerkkejä, joista tunnetuimpia ovat BABY born®, L.O.L., Nikko, Na! Na! Na!, Rainbow High, Poopsie, Rubik’s, Geomag, Little Tikes, Hexbug, Liquid Lava Putty, Happy Friend, Happy Pets, Junior Home, Keel Toys pehmot, Theo Klein, Squishmallows, Baby Annabell® ja Gipsy pehmot. Tunnetut, vahvat ja turvalliset tuotemerkit ovat eräs toimintamme keskeisistä vahvuuksista. Amon edustamia tuotteita myydään kuluttajille hyvin varustelluista suomalaisista lelukaupoista, vähittäiskauppaketjuista, tavarataloista jne.

Arvomme


Sosiaalinen vastuu

Amo Oy on ollut mukana vastuullisen tuontikaupan verkostossa vuodesta 2003. Edellytämme toimittajiltamme, että työntekijöiden olosuhteet on huomioitu, mm. riittävä palkka, turvalliset ja hygieeniset työskentely olosuhteet, ei lapsi työvoimaa, kohtuulliset työajat jne. Lisäksi edellytämme toimittajiltamme ympäristövastuullista toimintaa.

Tuoteturvallisuus

Lelujen turvallisuutta säännellään lelulailla sekä lelustandardeilla. Lelulaissa luetellaan olennaiset turvallisuusvaatimukset lelujen mekaanisille, fysikaalisille, kemiallisille, syttyvyys- sekä sähköominaisuuksille. Lelulaissa on myös vaatimukset lelujen puhtaudelle ja hygieenisyydelle. Suomen lelulaki perustuu Euroopan Unionin leludirektiiviin ja vastaa unionin jäsenmailleen asettamia vaatimuksia. Lelulakia täydentää yhdeksän standardia (SFS-EN 71 osat 1-8 sekä SFS-EN 50088), jotka sisältävät yksityiskohtaisia vaatimuksia lelujen rakenteelle, kemialliselle koostumukselle, syttyvyydelle, sähköominaisuuksille ja merkinnöille. Kaikki maahantuomamme lelut, pelit ja muut tuotteet on etukäteen testattu ja ne vastaavat standardien ja lakien vaatimuksia. Näiden lakien ja säädösten vaatimien testien lisäksi teemme omia tuoteturvallisuustestejä ja jatkuvaa laadunvarmistus ja -kehitystyötä.

Vastuullisuus

Kotimaisena, yli 50 vuotta alalla toimineena yrityksenä Amolle on kunnia-asia huolehtia lelujen mahdollisimman korkeasta turvallisuudesta, käytettävyydestä ja kestävyydestä. Lainsäädännön ja asetusten noudattamisen lisäksi sisäinen laadunvalvontamme tekee kaikkensa voidakseen tarjota lapsille turvallisia ja kehittäviä leikkihetkiä. Ennen kuin tuote pääsee valikoimiimme ja sitä kautta kaupan hyllylle, on itse tuotteen ja sen valmistusprosessin läpäistävä seuraavat vaatimukset.

Yritysvastuun periaatteet


Amo Oy ja Amo Toys A/S pyrkivät edistämään hyviä työolosuhteita ja ympäristöä säästäviä toimintatapoja koko tuotantoketjussa.
Amo Oy on perinteinen lelujen maahantuoja ja markkinoija.

Yhteystiedot

Amo Oy, Valimotie 13 A, 00380 Helsinki

020 163 0530 ( arkisin klo 08:00 - 15:00 )

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

www.aarrekirja.fi